Hamur için.
- 500-550 g un(böreklik)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı tuz (silme)
- 1 su bardağı ılık su
İç için:
- 750 g ıspanak
- 2 baş orta boy soğan
- ¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için)
Hazırlanışta,
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısır özü karışık)
- 1 su Bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
Üstü için
- 2 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın.Tuzu ekleyin.Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun.Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha