Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

21 Nisan 2018 Cumartesi

Lokanta usulü ezogelin çorbası


Lokanta usulü ezogelin çorbasının evdekinden farklı olmasının sebebi ne?

lokanta-usulu-ezogelin-corbasi-puf-noktalari
Gücünü kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten alan ezogelin çorbasını eğer dışarıda bir mekanda içiyorsanız tanelerinin daha az ağzınıza geldiğini, kıvamının daha yoğun olduğunu fark etmiş olmalısınız. Lezzetiyle de fark yaratan lokanta usulü ezogelin çorbasının kusursuz kıvamı ve lezzeti için lokanta mutfaklarında kullanılan bazı olmazsa olmaz püf noktaları var.

Bunları uyguladığınız takdirde bu nefis lezzeti evinize de taşımamanız için hiçbir neden yok.

Lokanta usulü tam kıvamında ezogelin çorbası yapmanın püf noktaları

  • Lokanta mutfaklarında kullanılan en olmazsa olmaz püf noktası pirinç ve bulgurları önceden haşlamak. Zira önceden haşlanan pirinç ve bulgur ezogelin çorbasının tam kıvamında olmasının en önemli koşulu.
  • wikihow
  • Soğanı asla rendelemiyorlar. Soğanları bıçakla küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ve salçayla birlikte kavuruyorlar.
  • Soğanları kavurduktan sonra sadece normal su değil ayrıca tavuk suyu ekliyorlar. Tavuk bulyon yerine ev yapımı tavuk suyu kullanmak ezogelin çorbasının daha lezzetli olmasını sağlıyor.
  • thepkpway

  • Lokanta usulü ezogelin çorbalarının olmazsa olmazı olan diğer bir unsur ise çorbanın üzerine dökülen salçalı sos karışımı. Bunu hazırlamak içinse 1 orta boy tencere ezogelin çorbası için 1 yemek kaşığı tereyağ eklediğiniz tavaya 1 yemek kaşığı un koyup kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekleyin. En son aşamada göz kararı 1 ya da 1,5 bardak ılık su ekleyerek salçanın kıvamı pürüzsüz hale gelene kadar açın. Ardından bu salçalı sosu çorbanın üzerine ekleyin.
  • Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçleri ekledikten sonraki karıştırma işlemi de çok önemli. Bu işlemi mutlaka tel çırpıcı kullanarak yapmalısınız. Aksi takdirde bu malzemeler tane tane kalacak ve çorba içerken ağza gelecektir.
  • stockarch

  • Tanelerin daha da ufak olmasını istiyorsanız patates ezici aletlerle ezebilirsiniz. Blender kullanmamanızda ise fayda var. Ezogelin çorbasının kıvamı itibariyle taneli bir çorba olduğunu unutmamak gerekiyor.
  • Ezogelin çorbasına o nefis lezzeti veren gizli kahramanlardan biri de limon suyu. Malzemeler ezilip yumuşadığında ekleyeceğiniz yarım limonun suyu onu farklı bir seviyeye taşıyacaktır.
  • thekitchn


    Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*ezogelin çorbası*

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı