Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

6 Mart 2018 Salı

Yünlüler Nasıl Yıkanır


Yünlüler Nasıl Yıkanır

Kullanışı rahat ve temizliği hassas olan yünlüler nasıl yıkanır? Çekmiş yün kazak olayına son vermek için okumaya devam edin!

Önerimiz

Yün halınızdaki lekeler için 1 ölçek sirke ve 3 ölçek ılık su hazırlayıp yumuşak bir temizlik bezi yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Kış mevsiminde en çok tercih edilen kıyafet türüdür yünlüler. Kazaklar, atkılar bereler hem bizi sıcak tutarlar hem de şık görünürler. Peki kullanımı kadar temizliği de hassas olan yün kazak nasıl yıkanır? Bu konuda sizinle işinize yarayabilecek bilgiler paylaşmak istiyoruz.
  • İlk olarak hatırlamanız gereken, normal çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanı yünlüler için kullanmamanız gerektiğidir. Deterjanın yapısı, hassas olan yünlülerin dokusuna zarar verir. Bu yüzden yünlüler için özel olarak üretilmiş hassas yapıdaki sıvı deterjanları tercih etmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise, evinizdeki suyun kireç oranıdır. Kireçli sular yünlü ve hassas çamaşırlarınızın sertleşmesine ve zarar görmesine sebep olur. Bunu engellemek için çamaşır makinenize yıkamadan kireç önleyici tabletlerden eklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Yünlülerinizi çamaşır makinesinde yıkarken, en fazla 30 derece ve hassas/narin yıkama ayarında olması gerekmektedir.
  • Yünlü kazaklarınızın yumuşaması için yünlülere uygun bir çamaşır yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Yumuşatıcı kullanarak hem kazaklarınızın toz toplamasını hem de elektriklenmeyi önlemiş olacaksınız.
  • Çekmiş yün kazak ve sünmeyi engellemek için: Yukarıdaki yıkama önerilerine uyarak yünlülerinizi çamaşır filesinin içine yerleştirdikten sonra düğmelerini ve fermuarlarını kapalı tutarak yıkayın.
  • Yıkama sonrası yünlülerinizi kurutmak için güneşe asmamalısınız. Yünlü kazaklarınızı güneşte kurutmak renginin kaybolmasına ve sararmasına sebep olacaktır. Çamaşırlarınızı sererek kurutmak daha doğru bir uygulamadır.
Buna ek olarak, evimizin kış aksesuarlarından biri de yün halılardır. Kişisel zevkinize göre şekil ve renk değiştiren halılar soğuk kış aylarında yerleri sıcak tutup evin daha kolay ısınmasını sağlarlar. Yün kazaklarımız kadar yün halılarımızda temizliğe ihtiyaç duyarlar. Burada kısaca ‘yün halı nasıl temizlenir’ sorusuna cevap vereceğiz.
  • Yün kazaklarınız gibi yün halılarınız için de doğru deterjan seçmeniz gerekir. Yünlüler için özel olarak üretilmiş temizlik ürünlerinden yararlanabilirsiniz.
  • Yün halıyı yıkayarak değil de silerek temizlemek halınızın ömrü için daha doğru bir tercih olacaktır.
  • Halınızı silerek temizlerken fazla bastırmamaya ve ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Fazla su, halınızda çekmeye ve renk değişimlerine sebep olabilir.
  • Halınız için yumuşak bir dokuda temizlik bezi tercih etmelisiniz. Sert temizlik ürünleri kullanmak halınızdaki yün liflerinin kopmasına ve dokusunun bozulmasına neden olabilir.
  • Halınıza sıvı bir madde dökülmüşse, en kısa zamanda kuru bir bez yardımıyla leke fazla yerleşmeden ıslaklığını almalısınız.
  • Yün halıdaki lekeleri çıkarmak için ılık su ve sirke kullanarak lekelerin olduğu alanları temizleyebilirsiniz. Lekeyi çıkarmaya çalışırken fazla bastırıp güç uygulamak halınıza zarar verir ve temizlemeye çalıştığınız yerleri belli edip daha kirli görünmesine neden olur.
yün halı nasıl temizlenir

Unutmayın

Herhangi bir temizlik ürününü kullanırken, kullanma talimatlarını her zaman okumanız gerekmektedir. Herhangi bir temizlik yöntemini denemeden önce, küçük ve görünmeyen bir bölgede test edin. Giysilerinizi temizlerken yıkama etiketini kontrol edin. Tabi ki önce güvenlik – her zaman gerekli güvenlik önlemlerini alın. 

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Yünlü yıkamanın püf noktaları *Yünlü Kazak Nasıl Yıkanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı