Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Çilek Reçeli nasıl Yapılır ?

İlgili resim
Çilek Reçeli nasıl Yapılır
Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 kilo küçük boy kokulu çilek
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 tane limonun suyu veya 2 çay kaşığı limon tuzu 
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır 
Çilek Reçeli Tarifi 
  • Çilekleri bol su ile zedelemeden yıkayarak temizleyin , yapraklarını düzgünce keserek resimde görüldüğü gibi tek tek ayıklayın eğer bu tarifimi okumadan önce büyük çilekler aldıysanız üzülmeyin büyük çilekleri dörde bölebilirsiniz , tekrar sudan geçirin , süzgeç yardımıyla suyunu süzün
  • Geniş bir tencereye çilekleri koyun çileğin kilosu kadar toz şeker koymalısınız çilek ne kadar olursa olsun mutlaka kilosu kadar toz şeker koymalısınız yani 1’e 1 ölçü şeklinde
  • Çilek ve üzerine koyduğunuz şekerler oldukça derin bir tencerede 1 gece tencerenin kapağı kapalı olarak beklemeli
  • Bekleyen çileleri ertesi gün orta hararetli ateşe koyup pişirin , ara ara karıştırın
  • Çilek kaynamaya başladığında üzeride oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın , bunu çilek reçelinin tadında ekşime olmasın ve daha berrak gözüksün diye yaptığımızı unutmayın.İlgili resim
  • orta hararette kaynamaya başlayan çileklerin altını kısın kıvamı bir süre sonra yaklaşık 20 dakika sonra  koyulaşacak tabi bu arada ara ara karıştırmalısınız , karıştırırken çileğin kaşıktan hızlı veya yavaş akmasından koyuluğunu anlayabilirsiniz. eğer hızlı akıyorsa bir sürede daha kaynatın ,
  • Reçelin altını kıstık dan sonra 10 dakika içinde koyulaştığında bir adet limonun suyunu sıkıp reçele ekleyin , yaklaşık 2-3 dakika daha kaynatıp reçelin olup olmadığını anlamak için daha önce nar reçelinde uygulamıştık bunda da deneyelim , reçelden 1 tatlı kaşığı alın önceden buzlukta soğuttuğunuz tabağa damlatın tabağı eğdiğiniz de yavaş akıyorsa olmuş demektir , hızlıysa biraz daha pişmesi ve kıvamının oturması gerekir.
  • Ocaktan aldığınız reçel ılındığında kavanozlara doldurun ,Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Tarifi ile ilgili görsel sonucu
Not ; Çilek Reçeli Yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar
  • Pazarda çilekleri alırken mutlaka tadına bakın , tatlı ve küçük olmasına ve çilek kokmasına dikkat edin ayrıca koyu renklileri tercih edin.
  • Reçelde limon suyu yerine limon tuzu kullanırsanız daha uzun ömürlü olur 2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kafirdir , limon suyu gibi tuzunu da ocaktan indirmeden 2-3 dakika önce uygulamanız yeterlidir.
  • Reçeli kavanozlara doldurduktan sonra soğumadan kapağını kapatmayın küf tutabilir , kapağını kapatmadan önce üzerinde köpük varsa mutlaka alın , köpüğü almazsanız reçelin daha çabuk şekerlemesini ayrıca kısa ömürlü olacaktır.
  • Reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun ömürlü olur .Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Tarifi ile ilgili görsel sonucu
Mis gibi çilek reçeli hazır
Afiyet Şeker olsun.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Çilek Reçeli nasıl Yapılır ?*Çilek Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı