Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



El Açması Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır 
Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler



3 su bardağı un,
2 çay bardağı ılık süt,
3 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı sıvı yağı,
1 paket instant maya,
Tuz,
Aldığı kadar ılık su.
Arası İçin:

250 gr eritilmiş tereyağı (1 su bardağı+2 yemek kaşığı).
İçi İçin:

1 bağ ıspanak,
1 adet soğan,
1 çay bardağı beyaz peynir,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Kırmızı toz biber,
Sıvı yağı.
Üzeri İçin:

1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı sıvı yağı,
Çörek otu.

Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Bir kaba unu koyalım ve ortasına ılık su hariç diğer malzemeleri koyup iyice karıştıralım.

Ilık suyu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirelim.

İçi için; ıspanağı temizleyip yıkayalım ve suyunu süzelim.

Sonra ince olmayacak şekilde doğrayalım.

İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.

Tuzu,karabiberi, kırmızı toz biberi ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı sıcak olarak ıspanakların üzerine dökelim ve karıştıralım. (ıspanakları kavurmuyoruz)

Son olarak peyniri ilave edip karıştıralım.

Hazırlanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.

İlk parçayı 6 eşit parçaya bölelim ve her parçayı hafif unlu zeminde tabak büyüklüğünde açalım.

Sonra açtığımız hamurların üzerine fırça ile tereyağı sürelim.

Tereyağı sürdüğümüz hamurları üst üste koyalım. ( 6 parça hamuru)

Üzerlerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.

İkinci parçayı da aynı şekilde hazırlayalım. (toplam 12 adet hamurumuz olacak)

Buzdolabına konulan ilk hamuru çıkartıp hafif unlu zeminde oklava ile yufka büyüklüğünde açalım.

Sonra boylamasına 3 parmak kalınlığında keselim.

Daha sonra tam ortadan enlemesine bir defa keselim.

Kesilen şeritlerin uç kısımlarına ıspanaklı harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım.

Bütün şeritler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Bir kaseye yumurta ve sıvı yağı koyup iyice çırpıp böreklerin üzerine fırça ile sürelim.

Son olarak böreklerin üzerine çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

Ispanaklı Kol Böreklerini ister soğuk ister ılık olarak servis yapalım.


Ispanaklı Kol Böreği Tarifi ile ilgili aramalar
ispanaklı gül böreği tarifi
ispanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır
soslu gül böreği tarifi
ispanaklı arnavut böreği
ispanaklı gül böreği yapılışı
ispanakli mantarli kol böreği oktay usta
kol böreği tarifleri
ıspanaklı kol böreği tarifi el açması
Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı