Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

3 Ocak 2017 Salı

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler Hamuru:
Çeyrek yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 çay bardağı un
Yufkalara sürmek için:

1 çay bardağı sıvı yağ
İçine:
500 gram kıyma
700 gram ıspanak
1 büyük kuru soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı Maya ılık su ile eritilir ve diğer malzemeler eklenir. Un yavaş yavaş eklenerek hamur hazırlanır ve 10 parçaya bölünüp beze yapılıp üzeri kapatılır. Kiyma suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra yağ ve ince doğranmış soğan eklenir ve kavrulamaya devam edilir. Tuz baharat ve salça eklenip yıkanıp doğranmış ıspanaklar eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulup ocaktan alınır. Bezeler teker teker açılıp içine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür ve kıymalı karışımdan konup bir ucundan başlanıp kıvrılır ve kağıt serili tepsiye uzunca dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırının orta kısmında önceden ısıtılmış 225 dereceli fırında yaklaşık 27-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı