Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

2 Eylül 2016 Cuma

Böğürtlenli pay

Böğürtlenli pay malzemeleri
Hamuru için
125 gr tereyağı 2 yumurta 1 paket vanilya 1 kahve fincanı soğuk su 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar unDolgusu için
750 gr böğürtlen 2/3 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2~3 yemek kaşığı nişasta Pudra şekeri

Caffe d'Alfredo şefi Burak Çal'dan lezzetli bir pizza tarifi; Pizza Alfredo
Böğürtlenli pay hazırlanışı
Böğürtlenli pay: Hamur için, tereyağı, vanilya ve şekeri geniş bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve soğuk suyu ekleyin. Un ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp 20 dakika buzdolabında soğutun. Hamurun 1/3’ünü ayırıp yağlı kağıt arasında incelterek açın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Böğürt-lenleri geniş bir kaba alın. Şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip harmanlayın ve kalıptaki hamurun içine doldurun. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp üzerine kapatın ve çatalla kenarlarına bastırarak yapışmasını sağlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpip süsleyerek servis yapın. 
Böğürtlenli pay artık hazır, afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı