Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Katkısız doğal organik ev yoğurdu


Öncelikle tarifimi 5 kg süt üzerinden size anlatayım. İsterseniz bu miktarı çoğaltıp azaltabilirsiniz.
yoğurt tarifi
Mandıradan aldığımız 5 kg sütü öncelikte tel süzgü ile süzerek geniş bir tencereye alalım ve  kaynamaya bırakalım.  Süt kabarmaya başladıktan sonra sonra bir kepçe yardımıyla kısık ateşte 10-15 dk kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
yoğurt tarifi (2)

Mutfak tezgahımızın üzerine serdiğimiz ve daha sonra üzerini örtebileceğimiz  beze cam kavanozları  dizerek sütü sıcak bir halde koyalım ve soğumaya bırakalım.
yoğurt tarifi (5)
Cam kavanozlara aldığımız sütün mayalama aşaması için ideal sıcaklık derecesi 38-43 derecesidir. Derecesi olmayanlar için en kolay yöntem serçe parmağınızla süte dokunduğunuz çok hafif bir yanma hissi hissedeceksiniz. Sütünüz bu kıvam da iken evinizde bulunan hazır yoğurttan her kavanoz için iki tatlı kaşığını bir kaba koyarak çırpın ve kavanozdaki sütün içerine dökerek iyice karıştırın.Kavanozları sıkıca kaparak üzerini örtün.
yoğurt tarifi (6)
3 saat sonra mayalanma süreci tamamlanmış olacaktır. Örtünüzü açarak kavanoz kapaklarını açın ve yarım saat kadar soğumaya bırakın.
Bu soğuma işlemi de bittikten sonra kapakları tekrar kapatarak buzdolabınızda 1 gün bekleterek afiyetle yiyebilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı