Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Havuçlu Tarçınlı Kek

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4/3 su bardağı çiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Orta boy 3 havuç rendesi
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar tam buğday unuHavuçlu Tarçınlı Kek

Yapılışı

Yumurta ve şeker bir kapta karıştırılır, köpüren karışıma süt ve yağ ilave edilip mikserle çırpmaya devam
edilir. 3-4 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve vaniya ilave edilip hafifçe karıştırılır. Una bulanmış havuç rendesi ve una bulanmış ceviz ile tarçın da ilave edilir. Cıvık bir kıvam elde edinceye kadar un ilave edilebilir. Yağlanmış ve un ile kaplanmış kek kalıbına malzemeyi katıp 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dk  boyunca pişirilir. Afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler** Havuçlu Tarçınlı Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı