Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2016 Cumartesi

El Açması Patlıcanlı Kıymalı Börek


El Açması Patlıcanlı Kıymalı Börek
Malzemeler İç Harcı İçin;
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2-3 adet domates
1 çay kaşığı salça
Tuz
Karabiber
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamur İçin;
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2, 5 su bardağından iki parmak eksik su
Su ölçüsü unun cinsine göre değişebilir
Ara katlara sürmek için;
5 dolu yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı Herkese merhabalar :) El açması böreğin yerini hiç bir şey tutamaz. Biraz uğraştırır ama yediğiniz Zaman iyiki yapmışım dersiniz. Ağızda çıtır çıtır dağılan nefis içli bir börek yemek isteyen buyursun :))👌👌👇🏻👇🏻 Önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için soğanları küp küp doğrayıp yağda sotelemeye başlıyoruz. Ardından minik minik doğranan biberleri ekliyoruz. Kıymayı ilave edip rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz. Sonra patlıcanın bütün kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve tavaya ilave ediyoruz. Patlıcanlar biraz yumuşayınca salça koyuyoruz. 
Rendelediğimiz domatesleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberi koyuyoruz. 3-4 dakika pişirdikten sonra tavayı ocaktan alıp, harcın soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Hamur için yoğurma kabına unu ve tuzu koyup karıştırdıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra hamuru tezgaha alıp özleşene kadar en az on dakika yoğuruyoruz. Hamur dinlenirken bir tavaya tereyağ veya margarin koyup eritiyoruz. Sıvıyağ ilave edip bir kenara alıyoruz.
 Hamurdan limondan biraz küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak bezeler hazırlıyoruz. Sonra tezgahı unlayıp oklava veya merdaneyle pasta tabağından biraz küçük yuvarlaklar açıyoruz. Bir tabağa koyup üzerine bir yemek kaşığı erittiğimiz yağdan sürüyoruz. Bu işlemi 7-8 kat yapıp en üste yağ sürmüyoruz ve biraz donması için buzdolabına kaldırıyoruz. O dolapta dinlenirken biz diğer bezeleri aynı şekilde hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz. Sonra üst üste dizilmiş 7-8 kat hamuru unlanmış tezgaha alıp tek seferde büyük bir yuvarlak açıp 8 parçaya kesip üçgenler elde ediyoruz. İç harçtan koyup kalın sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan sarıyoruz. Tepsiye dizip tavada kalan yağa bir yumurta sarısı koyup karıştırıyor ve üzerlerine fırçayla sürüyoruz. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Mis gibi çıtır çıtır böreğimizi çay veya ayranla afiyetle tüketiyoruz. Afiyet olsun :)
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı